Seværdigheder

Seværdigheder på Langeland

Skovly FerieCenter ligger klods op af en skov i Bukkemose nær Humble på Sydlangeland. Vi ligger kun et stenkast fra Langelands Lystfiskersø og Langelands golfbane. Bukkemose er kendt for at være et af de bedste fiskeområder i Danmark og Sydlangeland er kendt for at have fantastisk natur med en helt unik biologi.

Af seværdigheder har vi f.eks. Hatbakker, vilde heste, fugletårne og stejle klinter er blot nogle af de ting du kan støde på her på Sydlangeland. Lige om hjørnet finder du et væld af Langelands bedste oplevelser for både børn og voksne.

Skovly ligger:
400 m. til Langelands Lystfiskersø.
500 m. til Langelands Golf Klub.
1 km. til Bukkemose strand.
5 km. til indkøbsmuligheder.
8 km. til Ristinge strand.


Langelands Lystfiskersø

Skovly Feriecenter ligger kun et stenkast (400 meter) fra Langelands hyggeligste lystfiskersø. Her er konceptet “put and take” og alle er velkomne.

Selvom dem som ikke interesserer sig for fiskning bør gå en tur rundt om søen for, om ikke andet, at opleve den pragtfulde natur som hører med.

Bord- og bænkesæt blandet med en idyllisk udsigt danner rammerne for et hyggeligt måltid med medbragt mad.

Læs mere

Tag til stranden

Skovly ligger 1 km. fra Bukkemose Strand. Her finder man en legeplads til de mindste, en lille fodboldbane samt en ophalerplads.
Skovly ligger 8 km. fra Ristinge Strand som er en af Danmarks bedste badestrande med sine store sandarelaer.

Og så kan jeg i øvrigt varmt anbefale at gå et stykke videre langs stranden for at nå Ristinge Klint. En god gåtur med en dejlig udsigt.

Læs mere: Bukkemose Strand, Ristinge Strand

Fugletårne

Gulstav mose, Tryggelev og Nørreballe Nor:

På Sydlangeland kan man opleve fugle i stor stil. Det er før sket at 25.000 ringduer og 100.000 bogfinker er talt på blot en enkelt dag.


Gulstav mose er et naturresevat hvor man kan finde et fugletårn og her er over 40 arter ynglelfugle registreret.
Tryggelev Nor er et af de mest fuglerige vådområder i Danmark og her kan man finde yderligere to fugleltårne.

Læs mere

Langelandsfortet

Langelandsfortet/koldkrigsmuseet i Bagenkop giver et kæmpe indblik i den kolde krig og hvilke vilkår soldater fra den tid levede i. Her kan man komme ned i bunkerne under jorden. Man har mulighed for at komme ind og se en ubåd indvendigt og herudover kan man se jægerfly, skibe og tanks. Der er mulighed for at få en guidet rundvisning eller gå turen i sit eget tempo.

Skovsgaard Gods

Skovsgaard Gods rummer en magisk fortælling om godsejere, tjenestefolk og en gave til den langelandske natur. En historie, der begynder for mere end 700 år siden. Skovsgaard har desuden et mangfoldigt videns- og læringscenter for klimavenligt, økologisk landbrugsproduktion, fødevarer og miljø. Landbruget er førende i at bidrage positivt til klimaudfordringerne og miljøkrisen. Skovsgaard demonstrerer og inspirerer via praktiske løsninger, hvorledes landbruget kan tage ansvar for at mindske udslippet af drivhusgasser og akkumulere kulstof.

De vilde heste

Langelands Vilde Heste bliver kaldt vilde, fordi de lever med mindst mulig indblanding fra mennesker. Det er noget helt specielt at se en flok vilde heste på op mod 80 dyr, der består af både hingste og hopper i alle aldre. Der kan ses føl og parringer i hele sommerhalvåret, men april og maj er højsæson. Området, hvor hestene går, er indhegnet, men der er fri adgang, så længe man overholder adgangsreglerne, der er beskrevet ved indgangene.


Medicinhaverne

Medicinhaverne i Tranekær er intet mindre end Nordeuropas største anlæg med medicinplanter. Der er mere end 500 forskellige planter med helbredende egenskaber i parkanlægget, der ligger i udkanten af byen lige ved siden af Tranekær Slot.

Tickon – Tranekær Slotspark

Slotsparken ved Tranekær Slot rummer TICKON Land Art udstilling. TICKON startede i 1993 og siden har over 20 danske og udenlandske kunstnere skabt deres værker i parken.

12 kunsttårne

I Kunsttårnene på Langeland kan i opleve kunst på en hel unik måde. I Danmarks Længste Kunstudstilling, fordelt på 12 forskellige tårne, kan du gå på opdagelse i kunstens mange facetter. I begyndelsen af maj måned, kommer der hvert år nye kunstudstillinger i 4 af de tolv tårne.


Segway Langeland

Segway Langeland tilbyder sightseeing på Langeland eller også kan man køre ræs på deres egen bane. Oplev Langeland på en sjov og anderledes måde. Du lærer at køre på 5 minutter, uanset alder.

Man kan booke en Segway sightseeing på enten 7 eller 13 km. Deres guide er med på hele turen til at hjælpe dig, mens han fortæller historier og anekdoter om Langeland via den indbyggede højtaler i din hjelm.

Kajakroning

Kajakroning i Rudkøbing tilbyder oplevelser tæt på naturen. Kajakbiksen har et udvalg af havkajakker i både plast og glasfiber.

Strynø – Sælsafari / Guidet Tour

Sælsafari/Guidet byvandring på Strynø. Sæson for sælsafari er maj-september, men hele året tilbyder Smakkecenteret på Strynø: byvandring, SUB boards og sejlads med smakkejoller og kajakker.  Der går en færge fra Rudkøbing til Strynø hvor i så vil blive modtaget i havnen på Strynø.

Faciliteter

Fishing

Nature

Bonfire

Sport

Games